Inget kött på Globala Gymnasiet

Gå med i det nätverket på facebook. Om du inte har ett konto, nu är det tid att skaffa ett. Detta är viktigt!


Första advent






Igår bakade jag och mormor lussebullar. Det är en väldigt mysig tradition som vi har. bullarna bev väldigt goda! Snart är det jul, det ska bli kul! Gud vad jag är bra på att rimma:P



Snart ska jag på fotbollsträning, inte lika kul. Men jag är iallafall duktig. Jag har pluggat lite matte, men inte tillräckligt. Snart ska jag klippa mig!

Äventyr i cyberrymden

Igår när jag slog på min xbox blev jag inbjuden till ett party (inte en fest utan en grupp som spelar spel och chattar med headset tillsammans) av en kille som heter Jocke. Jag känner honom halvbra men han är trevlig. Första gången jag snackade i headset, spännande. Vi började med att spela Halo 3 och det gick ganska bra för mig faktiskt. :D

Sen när vi hade spelat lite olika spel kom en till kille med i vårt party, han var från göteborg och det hördes. Killen var ganska trevlig men fick en smärre chock när han märkte att jag var tjej. Sen när två till killar kom med blev det lite kaos, alla pratade samtidigt. De undrade vilka spel jag spelade och jag sa: GTA 4, Orangebox och typ några andra (observera hur oerhört cool jag är), återigen blev de chockade. Dem sa att de tyckte jag var häftig och att de inte trodde tjejer spelade spel. Man lever för att leva...

Sen så stack dem, så jag och Jocke kunde spela vidare. Vi hade roligt och jag sa hej då vid 11:30. Jag var verkligen jättetrött. Jocke bjöd in mig till honom för att spela Xbox nån gång, hmm vi får väl se.

Idag vaknade jag klockan 10, jätteskönt.

Interesting Drugs

Förlåt men när jag har börjat är det svårt att sluta:P Den här videon är jättekul (tycker jag), killar med högklackat is the shit.

Suedehead

Jag har ju snackat om den här videon. Den är bra och Morrissey går omkring i James Deans hemstad. Enjoy!


The Lanes Were Silent, There Were Nothing Around For Miles

Jag träffade Felicia på stan, trevligt. Ska träffa henne och de andra girlsen nästa lördag. Vi ska tjocka oss och ha det myzigt. Jaja, det var bara en notis i förbi farten.

För typ några veckor sen var jag och Sofia i Gamla Stan och tog kort. Hennes kamera är bäst så jag ville ha några av bilderna. Kalla mig ego om ni vill men jag tycker bilderna var coola.





Nu insuper jag The Smiths, typical me, typical me. I started something, I forced you into a zone. And you were clearly never meant to go.

I loathe you and love you Mozzer. 18 months hard labour seems fair enough!

Ska snart se film och ha fredagsmys.

Teater och humormys hos Josefina

Idag skulle vi på teater, gud så spännande. Jag bara yess liksom. Nä nu överdrev jag men vi slapp iallafall projektet. Jag tog lite mysiga bilder...



Och nu kommer en läskig bild:D


Efter teatern åkte vi till Josefina, hon bor jättefint. Skulle verkligen vilja ha hennes rum! Vi såg på bra brittisk humor och drack te ur en spännande tekanna.



Sen ringde helt plötsligt allas mobiler. Det var lite creepy!



Fick nyss ett sms av Sofia, hennes farsa har köpt Psycho! Det blir skoj med movie-time. Tillpåköpet kan jag pricka av en till film i min kära bok. Jag har dessutom bestämt mig för att klippa mig. Det ska bli sköj!





Jag mår inte illa!

Efter en lång och innehållsrik lunch mår jag inte illa. Det var ganska gott, nu blöder jag från handen. Jag har hittat min halsduk! Just nu funderar jag på om jag borde klia mig på handen. Jag kan inte bestämma mig... Jag är inte stressad längre, bra!

Jag känner för att lägga in en bild som jag gjorde i Photoshop. Jag har den som bakgrund på min dator.


Jag har nu kliat mig på handen. Illa!

Jag är jävligt duktig

Idag när jag kom hem kl 16:20 la jag mig på min säng. Helt utmattad efter en dags studier och gissa vad jag gör då. Jag läser Vatten till salu från pärm till pärm. Det tog över två timmar men jag känner mig duktig nu.
 
Har sett en riktigt bra film idag, Försoningen. Den var inte alls som jag trodde men mina förhoppningar var inte höga. försoningen är en väldigt fin film både berättarmässigt och fotot. Jag fällde en liten tår också.

Är det nån som vet en hemsida där man kan publicera sina noveller?


Vinterträning

Träningen igår var ganska jävlig. Vi sprang och sprang, det var kallt och blöt. Jag frös och var varm omvartannat. Men jag är nöjd med min insats, jag överlevde! Efter en timmes snötortyr spelade vi match. Det var inte det mest seriösa jag har gjort men ganska underhållande. Det skulle varit helt outhärdligt om det inte var för mina kära lagkamrater; Jessica, Malin och alla ni andra. Malin peppade mig otroligt mycket, utan henne skulle jag aldrig orkat. Tack!

Jag var så trött när jag kom hem att jag kollapsade, men när jag sedan låg i min säng utpumpad till max fick jag en idé. Jag blev väldigt glad, så snart kommer en bok. Eller vi får väl se om det blir snart... jag återkommer om boken. Den kommer bli bra kan jag iallafall lova.

Årets julklapp


Fåret Shaun

Shaun är mitt nya skåp-husdjur. Han är söt, tack Fredrika:D



Det var snö idag, och precis som igår hade vi snöbollskrig. Det var skoj och jag blev väldigt blöt. Men det värsta var när jag tagit av mig den blötta tjocktröjan och helt fredligt satt i t-shirt i klassrummet. Helt plötsligt blir jag träffad av en stor snöboll, rakt på ryggen. Snacka om att kunna kasta lång. Samuel har alltså kastat en snöboll upp två våningar in genom fönstret, missat Arvid och  träffat mig istället. Inte kul!



Sen var det matte, jag orkar inte! Jävla Sandsjön, segt och jobbigt. Men vår grupp är mysig. Frida är första sekreterare och skriver mycket vackert med sin fina penna. Koncentration är nyckeln till framgång.



När jag kom hem satte jag fötterna i ett varmt fotbad, drack en kopp te och läste 60 sidor i vatten boken. Bra jobbat Wilma! Tack, tack.

Ikväll är det fotbollsträning, utomhus. Det blir en spännande upplevelse.


Jag har vänsterprasslat!

Let's face it! Jag har svikit och bedragit. Ingen har sagt något, ingen har fått damputbrott på mitt dåliga omdöme. Ingen! Nu får jag stå med skammen men jag hoppas på föråtelse. Jag har insett mitt misstag och kommer nu aldrig övergiva honom. Förlåt mig kära Steven (vet att du inte gillar namnet, men det är gulligt), jag ska inte överge dig mer.

Marlon, James, Ian och Echo släng er i väggen. Särskilt du Marlon. Du är alldeles för snygg och charmerande, för in mig i ditt kärleksnäste utan återvändo. Men som sagt jag vet bättre nu. Käre Steven du är nu åter mitt allt, Marlon har utseendet men det har du också. Marlon må vara en idol men du är mer än så...

Detta har helt och hålet gått över styr och jag tvekar att publicera det. Men nu har jag skrivit det och därför publicerar jag det. 

                                  

If it's not love than it's the bomb that will bring us together.


                                                

Sofia gästbloggar

Hej

Jag bad om att få blogga lite på denna blogg. Så nu gör jag det. Som sagt, vi hade snökrig; jag och Hanna och Wilma och Ellen. Nu hänger allting på tork.

Och vad gäller detta snöoväder, allting lär smälta på torsdag.

(Skoldagen är slut nu!)

(värsta rockbandet spelar om 20 minuter i aulan)

Tack för mig.


SNÖ!

Idag när jag vaknade var det snöstorm. Mysigt tyckte jag helt seriöst. Sen gick jag ut, det var inte mysigt. Snön blåste in i mina ögon, öron och kölden krossade mig nästan. Men sen kom man i allafall in i värmen av bussen, fan vad det var trångt! Alla var agressiva och jobbiga tanter skrek med sin pipiga röst: gå bakåt i bussen. Man hörde hur de muttrade något om dagens ungdom.

Men det bästa med hela dagen var lunchen, vi har nu nästan officiellt skapat en förening. Sofia kom på det ultimata namnet: "Headshot". Det ska bli skoj med den föreningen. Sofia och Ellen har lovat att följa med till spelträffen i Täby. Det ska bli nördigt kul:D

Sen efter maten hade vi snöbollskrig, alla blev jätteblöta. särskilt Hanna och Sofia. Nu luktar det gammal död skunk om mig och mina kläder. Men jag är glad ändå:D

Snart ska vi dra hem till mig och spela 360, vi får väll hoppas på en headshot.

Gamer's united

Idag har jag varit på "ds-träff", det var jättekul. Evigheter sen sist, ska gå så ofta jag kan framöver. Verkligen skojigt! Blev lite intresserad av att åka på spelträff på lovet. Det är en i Täby och en i Malmö. Jag tror nog det lutar åt den i Täby, nån som vill hänga med? Sofia?!

Lokalen var i Alvik, lite off men samma tunnelbanelinje iallafall...

Hursomhelst, det var väldigt roligt, vi spelade Super Smash Bros och jag var faktiskt ganska bra. Efter vi hade spelat och nördsnackat åkte jag, Karl och Kaktuz till Medis. Vi åt på Tacobar, fan vad gott det var. Första gången, visste inte att de hade vegetariskt där. Föresten sade jag att det var roligt? Skoja bara:P

Ska nog ringa Kaktuz.... Juste det ska bli storm inatt, mysigt. Får se om jag kommer ut imorgon







Funderar på att starta en spelförening i skolan, nån som intresserad? Vi kunde heta nåt riktigt coolt, kommer bara inte på nåt...

God NATT!


En dag med snö och Brando

Efter upptäckten att det är vinter bestämde jag mig för att promenar i vinterlandskapet. Det var mysigt och jag halkade till minst fyra gånger.
 

Sen åkte jag över till andra sida och träffade Karin, vi gottade oss i Marlon Brando. Det blev många eftertraktande suckar under filmernas gång. Jag blev intervjuad för Södra Latins skoltidning och ångrar redan vad jag sa... Nu ska jag på ds-träff, första gången på säkert ett halvår. Spännande!

Vinter!

                            


Det är vinter nu! Det här mötes jag av när jag tittade ut genom fönstret imorse (nej, man vet inte hur man parkera på södermalm). För övrigt har jag klarat Fable 2.

Cloverfield

På fredagkvällen hyrde vi en film som vi såg hos Ellen. Självklart köpte vi godis också, mums. Filmen vi såg hette Cloverfield och var väldigt spännande. Vi hade lite problem att få igång tv:n så Ellens bror fick hjälpa till, så tekniska var vi.


Efter filmen satt vi och pratade lite. Ellen skröt om en kudde som hon gjort, Sofia trodde det var en kanin...



Det var en trevlig och mysig kväll. :D

En gris kan inte vara tre meter!

Idag efter skolan fikade jag med några kära klasskamrater. Sofia B, Ebba, Hanna, Freddie-boy, Ingrid. Jag lyckades få med Ellen oxå, happy! Hursomhelst gick vi till Fotöljen för att fika, jävligt dyrt ställe. Jag och Ellen är ju så ekonomiska så vi tänkte dela på en chokladkaka. Men nej nej, det fick man inte, Man var tvungen att köpa en sak per person, jäkla snåljåpar. Vi gick ner i underjorden och satt och bara myste. Eftersom vi var så många pratade man inte med alla samtidigt. Jag och Hanna hade en trevlig diskussion om något som jag inte minns och så hör jag lite defust hur Ebba säger: grisen var lika lång som här ifrån och hit( hon pekar alltså på två väggar). Fredrika ifrågrasätter detta och jag får en lite rolig idé om ett skämt.
- Men du Ellen hur lång är du?
- 1, 68 säger Ellen.
- Om du lägger dig på golvet kan vi mätta hur lång grisen borde vara.
- Okej säger Ellen. Jag blir mäkta förvånad och bryter ihop i en skrattack. Ellen lägger sig på golvet och Fredrika håller handen vid hennes huvud. Sen lägger sig Ellen en gång till, svaret blev en och en halv Ellen, så lång är grisen. Under denna mätning kommer en man ner för trappan han tittar misstänkt på oss, undra varför? Ser ni Ellen?!


Sen fortsätter diskussionen.
-Ah två och sextioåtta, säger Ebba. Sen tillägger hon, det är ju inte fan fyra meter (Hanna sa att det var så lång mellan väggarna). Sofia skrattar sitt underbara skratt.
- En 2, 68 m lång gris?, säger Fredrika ifrågasättande. 
- Men varför tittar ni på mig för, säger Hanna och ser oförstående på de andra. Alla litar alltid blint på mig vad jag än säger, tilläger hon. Under tiden tjafsar Freddie-boy och Ebba lite i bakgrunden. Fredrika reser sig plötsligt upp och visar med handen hur högt något är.
- Jag slår vad om att de (dem på H4 gården där grisen bodde) sa att den var typ tre meter. 
- Tre meter det är ju typ som en oxe, säger Fredrika. Det går ju inte, ropar någon. Ellen sitter och tittar förundrat på de andra. 
- hur långa är benen då, tilläger någon varpå alla skrattar. Ebba sitter och blippar med sin mobil. 
- Jag vet att den var jättestor, säger Ebba.
- När var det där, undrar Hanna. Nån mummlar något om någons föräldrar. Hur lång var den sa du, tilläger Hanna.
-Ja men så där gigantisk stor, säger Ebba. De (H4 människorna) kommer säkert veta hur stor den var.
- Bra fråga där säger någon. Sofia tänker smsa sina föräldrar.
- Men asså dina föräldrar kommer ju inte veta det, säger Ebba.
- Men jag smsar Samuel, säger Sofia med eftertryck. 
- Han har ju en dator.
- Han kan kolla hur stor världens största gris är, säger Freddie-boy.
- Ja men den kommer säkert vara ännu större, säger Ebba.
- Den kommer säkert vara typ en och en halv meter eller nåt sånt där, säger Ingrid. Inte 2, 68 iallafall tillägger hon sedan.
- Jag tror det är en supergris. Sofia skrattar högt.
- Men grisar är större än vad man tror, säger Hanna.
Alla skrattar. 
Sen mumlar de vidare. Jag filmar först Ellen lite och sen mig. Kul!
- Ehm mitt öra är varmt, säger Sofia.

Hanna visar Ebbas mobil för mig.
- Ehh det var en grej på den men den försvann.  Hon trycker lite och säge rsedan, det försvann också. 

Jag vet inte om det var så kul egentligen, men jag var had eätit socker. Och var lite speedad. 





  

Mitt andra möte med maffian

Så idag var det första träningen som jag har våndats för den här dagen. Men självklart när jag var där så var det jättekul! Hade helt glömt vilka mysiga människor det finns där, ni vet vilka ni är:D

Efter träning gick jag, Jessice och Louise till bussen. Det var trevligt med sällskap, glada och sociala satte vi oss längst bak i bussen. Ni vet vid fyrasättet, det satt en man på den fjärde platsen men det var ju lugnt. Vi var ju bara tre. När vi hade satt oss tittade jag lite nogrannare på mannen som satt mittemot mig.


Han såg allmänt tuff ut och hade en läderjacka.  När jag tittade på hans hand var den invirad i hushållspapper. Pappret hade färgats rött av blod, med min otroliga erfarenhet av gangsters (man spelar ju Mafia Wars och GTA) antog jag att han hade varit i slagsmål. Hans ena byxben var även det blodigt, min egna slutsats var att han hade knäat någon. Jag tittade lite mistänkt på honom men försökte sen att inte tänka allt för mycket på den läskiga mannen. Jag diskuterade istället med Jessica och Lollo. De går NV och jag tycker självklart SAM är roligare, deras argument var att de läste matte och kemi. Men bra argument liksom, märks att de inte läser samhälle.

Vid södra station reste sig Maffiamannen upp och var på väg av, jag pressade mig mot stolen. Min instiktiva tanke var att han antaglien hade HIV. Avstånd är därför viktigt. Äntligen hade han gått av, jag och mina fotbollspolare utbytte menande blickar men vad händer inte då. Han ändrar sig och går på igen. JAA! Men denna gång sitter han iallafall ett säte ifrån oss.

Resten av bussresan går bra, han åker vidare till Gullmars och jag går av vid Skanstull. Precis när jag gått av åker en polisbil i full fart längs ringvägen. Han är i bussen! tänkte jag så högt jag kunde. Men de åkte vidare... Jag fortsatte hem och på rutgefuchsgatan (eller hur det stavas) stod tre polisbilar utanför ett hus. Antaglien ett ganstertillhåll.

Efter en händelserik dag sitter jag nu med en kopp te och försöker varva ner. Jag lyssnar på The Cure och börjar gilla dem bättre och bättre. Imorgon börjar jag nio. Skönt. Sen är det myzhelg, Sofia bli frisk snart. I need you!

God natt alla kära vänner, kram Helmut.

Why Can't I Be You?

Sitter och leker lite med datorn och lyssnar på The Cure. Tack snälla Frida för lånet:D Den är ganska bra men jag kan inte gilla musik riktigt förens jag kan sjunga med.

Jag är trött och har ont i min hälsena och en jäkla prenummerations lapp om Super Play är borta. Jag blir galen det var värsta bästa erbjudandet. Det var iallafall god lunch!

Stackars Sofia är sjuk och stackars jag ska träna fotboll utomhus idag kl 20:00. Snacka om jobbigt. Lite seg som ni kanske märker. Jag kanske borde sova lite innan maten... Jaja, ska iallafall bli kul i helgen. På fredag med das gang och sen på lördag ska jag och min kära lilla Karin ha Marlon Brando eftermiddag/kväll. Ska bli så kul! Tänkte först lägga in en bild på The Cure men jag ändrade mig. Karin vi kan dela på honom!


I've Seen This Happen in Other Peoples Life and Now It's Happening in Mine, GNOCCHI

Alla lägger ju upp bilder med sina häftiga systemkameror. SÅ här är min häftiga kamera.





Och BTW det här är Gnocchi!


Let's sum it up

Jaha så då var det sovmorgon, men vad gör nörd-Wilma. Hon sätter klockan lite extra tidigt och spelar lite spel på sin älskade 360. Smart! Efter en relativt stadig frukost går Wilma till bussen, hon är sen och bussen också. Men vad kom hon på för smartlöning på det? Ja juste hon tar tunnelbana (som vi idag lärde oss hette Subway (am) eller Underground (en). Det var spännande att åka tunnelbana tyckte Wilma, men hon blev lite förvirrad var hon skulle gå när hon kom till Slussen. Wilma stannade helt plötsligt på perrongen vilket resulterade i ett totalstopp för alla förvånade och stressade människor bakom.

När hon tillslut hittade till skolan vaar hon relativt trött. Jaha då börjar lektionerna. Engelska, jippi! Jämför brittiska och amerikanska, ännu mer jippi! Det komiska i det hela är att Wilma inte är ironisk. Efter engelskan var det estetiskverksamhet. Man skulle göra om en bild på sig själv utifrån vissa teman man fick. Wilma fick explosivt, varpå figuren på hennes bild fick ett explosivt ansikte. Wilma är lite klantig och kladdade ner bordet hon jobbade vid. Men vad fan det var inte bara jag som gjorde det! Oj nu är det inte tredjeperson längre, well, well...

Grejen var att Wilma var den enda ansvarfulla som städade upp efter sig. Wilma var väldigt grinig innan lunchen eftersom det inte var mat förens kl 12:30. När ni lär känna Wilma vet ni vilken jobbig människa hon är när hon är hungrig. Men nog om det, det var god mat! Linsbiffar med typ janssons frestelse fast utan anjovis och med mor(d)rötter.Alla vet vilken god mat det blir imorgon:D Pannkakor med sylt och grädde(!). 

Efter maten var det jobbigt projekt. Koncentrera sig och sånt är jobbigt. Särskilt när det är defust vad man ska göra och sånt. Men jag ska inte klaga, vi känner med dig Soffla. 

Vi gick lite tidigare och jag och Ellen hade sällskap på tuben. Myzigt! 

När jag kom hem uppdaterad ejag mitt Xbox live och gjorde en avatar. 

  

Sen spelade jag massa Team Fortress, men gissa vad. Jag vågade inte prata, igen... Nån måste hjälpa mig! Ellen, Sofia, Josefina, nån!!!!!!!

Vi åt värsta goda middagen, pastasallad. Dock utan räkor, fail men ändå. Efter maten satte jag mig vid datorn och kände mig som en del av min generation. Jag har läst massa bloggar och bloggar nu själv. Nu tog Meat is Murder albumet slut. Ska jag lyssna en gång till eller byta skiva. Dagens i-landsproblem.

Mitt avslutningsord är ÖGA

Mr Brando and Mr Dean. Now revived and has never looked better.



"I have eyes like those of a dead pig. "
Marlon Brando



"The only greatness for man is immortality."
James Dean



And finally: " I like to drop my trousers to the queen. Every sensible child should know what this means."

Step Back, I Have a Computer!

Så fort man tar fram kameran kommer datorn fram. Vad fan Alice och Sofia!


Men Ölen gillade att vara på bild!


We all like the hair!

Globaltid = Fikatid

Vi slutade tidigt idag, kl 14:10! Man skulle egentligen plugga men vi gick istället glada ihågen till ett fik på hornsgatan.

Sen gick jag hem i rusket, värsta novembervädret var det.


Scene of the Day, A Streetcar Named Desire

Det här är ett klassiskt film klipp från filmen A Streetcar Named Desire, om du bryr dig det minsta om filmhistoria är det sevärt. Om det skulle vara så att du inte bryr dig om film kanske det är dags att börja nu!

Filmen "Streetcar" handlar om en kvinna som heter Blanche efter en rad händelser tvingas hon flytta till sin syster, Stella, som bor i New Orleans. Stella har gift sig med en man som heter Stanley, han har ett het temperament och kommer inte alls överens med Blanche som är väldigt "fin". Stanley är som sagt hetlevrad och innan denna sen tappade han helt sin självkontroll och skadade både Stella och Blanche(inte allvarligt), han är nu väldigt ångerful mot sin fru (Stella).



Fika!

Vi slutade tidigt idag och detta resluterade i en fika. Jag, Alice och Marina letade fik längs Hornsgatan och hittade ett jättebilligt ställe. Mitt fika kostade 49 riksdaler! Jag tog en varm choklad och en hallonbakelse. där gick du allt miste om något Hanna!  


Det snöar!

Igår när jag var ute och åt jättegod lunch hände det som alla skidfanatiker hade väntat på. Vinterns första snö. Att det var snöblandat regn och att blåsten tog tag i "snö" och kastade den i ansiktet på en var inget de la märke till. I värmen från caféet satt jag och njöt av min pastasallad.




A Streetcar Named Desire

Jag har sett en till film med Marlon Brando. A Streetcar Named Desire från 1951. Den var bra och intressant men Marlons rolls Stanley fick alldeles för lite plats. Han var verkligen stjärnan i filmen med Vivien Leighs roll som diviga Blanche fick mycket mer utrymme. Jag tycker han är väldigt snygg i den här filmen så jag laddar upp lite snygga bilder. Enjoy!

      

Friday Night and Saturday Morning

Fredag 18:40, Gullmarsplan.
Jag står och väntar på Ellen och Alice, vi ska ta bussen till Sköndal och hälsa på Sofia. Efter kampen mot skogen tidigare på dagen har jag försökt få tillbaka värmen genom att ta ett varmt bad. Ellen och Alice kommer ungefär samtidigt och vi går tillsammans före kön. Jag är väldigt svensk i sinnet så att vi går före hela busskön förvånar mig. Det stod minst tio stycken i en fin kö och vi gick bara förbi den, jaja alla fick iallafall sittplats. Vi var alla peppade att träffa Sofia och se på film och inte minst äta godis!


Väl framme träffar vi Marina som tagit bussen från Skarpnäck istället för från Gullmars. Men var är Sofia!? Vi ringer henne och hon meddelar att hon är på väg. När hon äntligen anländer går vi in på Vi (visste inte att Vi fanns längre) och köpte godis och sockerdricka. Sen gick vi till Sofias hem, trots att hon bor i villa-täta Sköndal så bor Sofia i ett höghus.

När vi kom in i Sofias lägenhet hällde vi upp godiset och drickan och satte på filmen (Gudfadern). Vissa (Marina) hade problem med koncentrationen men jag tror att alla uppskattade filmen. När den var slut hade både Ellen och Marina somnat klockan var bara lite över tio!

Vi var så inne på Maffia efter gangsterfilmen så vi bestämde oss för att leka maffia. Vi körde med lite andra regler för att vi var så få men det var ändå jättekul. Stadens pastor hade blivit skjuten i sin biktstol. I slutet verkade det som om alla hade haft en affär med Pastorn. Det var Alice som var mördaren... Sen följde jag och Sofia de andra till bussen, de åkte hem och jag och Sofia hämtade sängen som jag skulle sova i. Vi låg och pratade i evigheter och när jag vaknade nästa morgon var jag helt seg.

Saturday
Jag hade blivit lovad en stadig frukost och det fick jag.

Efter den stadiga frukosten åkte vi in till stan och promenerade i Gamla Stan.

Jag såg en snygg väska som jag ska önska mig i julklapp!


Vi avslutade dagen genom att spela Halo 3 och Guitar Hero 3 online.

Regnet föll över skogen

Idag skulle vi ut i skogen och mäta inloppet och utloppet. Gud så intressant är verkligen inte det första man tänker. Och när vi så satt på bussen ut till skogen i Hellas började sakta regndroppar smattra mot fönstret. VI var så förvirrade att vi åkte en station för lång och fick gå av och åka tillbaka. Jättebra början!

När vi väl var framme i vildmarken, kläda i gummistövlar och kläder efter väder, så skulle vi gå runt hela sjön. Regnet strömmade ner för våra utmatade ansikten och vi började sakta omslutas av det mörker som natten medför. Vi klättrade över berg, hoppade över breda bäckar och halkade på hala rötter. Men jag hade iallafall Sofia vid min sida, hon fanns alltid där när jag ramlade eller halkade. Ellen var långt före oss och hoppade på tå mellan vattenpölar och lerpölar, hon hade inte med sig gummistövlar utan sina vinterskor.

Vi gick och gick, och sen gick och gick vi tillbaka. Regnet tilltog och när vi äntligen skymtade civilizationen var vi anfådda, kalla, blötta och smutsiga. Vi satte i en kvart och väntade på bussen och sedan åkte vi hem. Att sitta i värmen från bussen var skönt. När jag kom hem tog jag ett varmt bad.

Jag ska straxt gå hemifrån. Ska åka till Sofia med några kompisar och se på Gudfadern. Det ska bli kul!

Min slutsats av dagen är; naturen är inte min grej och särskilt inte i regnet.

Ehhm... Thank you

Jag är så feg ibland. Igår kväll spelade jag ett utav mina absoluta favorit spel, Team Fortress 2. Det är ett skjutspel i tecknade stil med flera olika multiplayer möjligheter.
 Jag är pyro, längst ut till vänster.

Så igår spelade jag, man har ett headset så att man kan prata med varandra. Jag hade på mig det men jag pratade ingenting. Två andra killar gjorde dock det, dem var verklligen pro. Och vårt team ägde sönder allt annat. Vi spelade oss fram genom horder av fiender och jag gjorde en väldigt snygg capture! Way to go Mozzer. Good one pyro! Snacka om att jag kände mig duktig, dessa väldigt duktiga spelare tycker jag är bra. Ett sånt här läge är perfekt att säga någonting, typ Thank you eller om man är lite vågad; cheers mates. Men icke. Jag satt där och tänkte verkligen Thank you. Men jag satte aldrig på mikrofonen. Jag satt tyst och log stort.
Jag har bestämt mig att någon gång ska jag prata i headsetet, jag ska fan prata ordentligt också. Inte bara hej... Utan right heavy take left flank, I take right and comes behind them and burn them to death! Mohahahahha, det där sista kommer jag nog tänka inte säga. Men dagen är inte här ännu, men snart så. En vacker dag kommer jag snacka engelska med alla spelarnödar runt om i världen.

Jag har ont i benen!

Gympalektionen idag var jättejobbig! Det var inte en lugn stund, hoppa hopprep, kravla på golvet, hoppa groddhopp och massa andra jobbiga grejer. Men en liten ljusglimt var att Vera spelade en väldigt bra låt, Head over Heel tror jag den heter. Den är med i Donnie Darko och är med Tears for Fears (dem är ju sjukt bra, undra om dem kommer från norra England?).  Sen när jag kom hem helt varm så tyckte pappa att vi skulle springa. Jag sa NEJ! Men sen blev jag manipulerad när han berättade vad det skulle bli för middag. Klyftpotatis, vegetarisk burgare och till efterrätt blåbärspaj med glass. Mums är min instinktiva reaktion. Så jag sprang, fan vad det var jobbigt. Men nu när jag har gjort det känner jag mig duktig. Det är ju alltid något.

Imorgon ska vi ut i skogen och mätta omsättningen av vatten i en sjö ute i ingenstans (jippie!). Lite jobbigt men jag ska få sova över hos Soffla. Fett skojigt. Och hon har lovat mig värsta frukosten, gröt, ägg(!), juice, te, mackor och tillochmed fisk på tub. Längtar redan till frukosten på lördag. Och ja juste, vi ska ju se Gudfadern. Jag ska dra med mig så många jag kan in i den underbara filmen. Och BTW joina min Maffiafamilj på Mafia Wars (på facebook, nördigt. Jag vet). Den växer för varje dag, mohahaha. Don Wilma of Facebook.

Och jag måste bara berätta den hemska sanningen. Det är på väg att bli vinter, jag hatar kyla! Men men, det är ju jul inkluderat i kylan. Jag har redan börjat fila på önskelistan.


Grannar...

Mina grannar är jättejobbiga. När man har gått och lagt sig runt sådär halv elva, elva och ligger och ska somna. Man har nästan somnat och så blir man väckt av att nån utav dem öppar ytterdörrn och högljudt klampar in i deras lägenhet. Jag vet inte vad han jobbar som men det måste vara någonting som har sena arbetstider eftersom han kommer hem samma tid varje gång. Jag antar att han är maffia medlem, det vore det enda logiska. 

Jaha tänker man då, bara att föröka komma in i sömnen igen och inte tänka på att de stör. Men nej nej det är inte slut än. Då ska grannen börja diska och gissa var deras diskho är. Juste, precis vid min säng där jag har huvudet. Så då ligger man där och hör hur grannen rasslar med porslin och gud vet vad.

Jag ligger i min säng och grubblar över detta. Flera gånger har jag funderat på att gå över och klaga lite. Men sen kommer jag på att jag är svensk och vi svenskar är tystlåtna. Och om det ändå inte var en myt skulle jag inte våga klaga på en möjlig maffiamedlem. Jag vet vad ni tänker, det är klart han inte är med i maffian. Men tänk om han var det!

Sju saker om mig som du kanske inte visste

Jag har blivit utmanad av Ellen så nu är det upp till bevis.

1. Jag är som ett litet barn på julafton. Vaknar mitt i natten och är jättepeppad inför presenterna.
2. Mitt största problem just nu är var jag ska få plats med en Marlon Brando affisch.
3. Jag blir jättelätt avundsjuk.
4. När jag kommer hem till någon första gången kollar jag alltid i deras kylskåp.
5. Jag tror att jag är jättebra på engelska och skryter lite med det.
6. Jag tycker att maffiafilmer är jättebra, särskilt våldet är spännande.
7. Jag blir alltid helt besatt av något. För längesedan var det Leonardo DiCaprio och Titanic, sen Josh Holloway sen Morrissey och James Dean. En kort tid var det Ian Curtis. Just nu är det Marlon Brando!

                                 


              

Jag har nu avslöjat ganska mycket om mig själv, nu är det din tur. Du är utmanad!                                                              

Jag känner mig duktig, glad och hungrig

Jaha så nu har man gjort massa läxor, naturkunskap, historia och gud vet vad. Jag är fan bäst, att jag ens orkar är bara i sig duktigt. Grejen som är så bra med läxor är att när man väl har gjort dem känner man sig jätteduktigt. Jag känner mig liksom allmänt glad. Mina nyvunna kompisar i klassen är fan bäst och klassen som helhet också. Idag var Lars Ohly (inte Åhly) i skolan,det var både intressant och spännande. Men som alla politker svarade han svävande på nästan alla frågor vilket självklart är irreterande. Jag började vid lunch idag, det var ingen god lunch. :(  På grund av detta är jag jättehungrig! Men det blir god middag och efter middagen ska jag och familjen se en film med Marlon Brando, The Chase heter den.


Gudfadern på 23 ord




Ett bröllop.
Ett hästhuvud.
En pistol på
en resturangtoalett. 
Sicilien.
Ett till bröllop.
En bilbomb.
En tull.
Apelsinskal.
Ett dop.
En stängd dörr.


Dagens i-landsproblem

Jag är jättearg på min buss. Jag åker fyran till skolan varje dag och när jag ska till bussen måste jag över ringenvägen och götgatan (korsningen vid ringen). Man får stå där i evigheter. Jag ser bussen åka förbi mig och stanna vid hållplatsen ett övergångställe bort. I detta läge har man ett val; riskera livet och springa över eller vänta lugnt och fint och missa bussen och fem minuter av sitt liv. Jättejobbigt!

När jag sen åker hem så måste jag också stå och vänta vid det jäkla övergångstället. Jag önskar min buss kunde stanna där trean stannar. Skulle vara mycket bättre! Men man ska inte klaga, jag kunde ju bott i Sköndal:P

And BTW imorgon kommer Lars Ohly. Fett nice!


Baking-day

Idag efter skolan åkte jag, Ellen och Sofia glatt ut på landsbyggden (Enskedegård). Det var skojigt att se stockholm och på stationen (slussen) köpte vi godis i en automat. Man måste ju testa allt minst en gång. Jag är fett lack på sl. Förseningar pågrund av löv på spåren! Är de förvånade öve ratt det faller ner löv på hösten?

När vi efter en lång och besvärlig resa kom fram gick vi in i Ellens fina mysiga lägenhet. Vi hade bestämt oss för att baka. Eller om jag ska tala sanning nu var det Ellen som skulle baka och jag o Sofia just tagged along. Vi bakade kladdkaka och den blev fin. Jag har ju fått MVG i hemkunskap (på något underligt sätt) men jag överlät ändå husmorsuppdraget till Ellen. Sofia verkade inte allt för peppad på ett sådant ansvar.

On The Waterfront



Detta är min blogg. Jag skapar den i ett försök att skildrar mitt liv och mina känslor. Men inte minst att lägga upp bilder på coola män och mystiska vänner. Namnet på bloggen kommer ifrån filmen On The Waterfront (Storstadshamn), filmen är grymt bra och Marlon Brando är fan bäst! Jag tycker namnet passar jättebra; det illustrerar mitt liv vid den stora hamnen (Hammarby hamnen) och mina problem med översittar och maffiabossar (de är riktiga problem faktiskt!). 

This is an offer you can't refuse, so don't. Read it and you will laugh at all the wrong things and feel the love and hope of life come to you. And if you don't, well at least you will see pictures of handsome devils and learn memorable quotes.

RSS 2.0